Acadèmic de Numero
M. Il·tre. D. Jaume Bech i Borràs

Barcelona, 30-01-1936.
Dr. en Biologia. Dr. En Farmacia. Llic. En Geología (Premi Extr.). Practic. en Medicina,(UB). Dipl. Biol. Univ. Menendez y Pelayo. Catedràtic Emèrit de la UB. ExDirector de L’Escola d’Agricultura de Barcelona. Vicesecretari de la ACVC. President de la Secció Primera de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. Numerari de la Reial Acadèmia de Ciencies i Arts de Barcelona. Acadèmic N. Electe de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

Membre de l’Acadèmia de Ciencies de Nova York. Director Científic de l’Arxiu-Museu Pere Virgili, Vilallonga (Tarragona). Prof. Honorari de les Universitats de: Piura (Perú), La Frontera (Chile), Cuenca i de la De La Costa, Guayaquil (Ecuador), i Dr. Honoris Causae de les Universitats de Azogues i de la de Los Andes (Ecuador), Cajamarca (Perú), Agraria de Plovdiv (Bulgaria) i Agraria de Tiblisi (Georgia). Director d’unes 55 Tesi doctorals, de llicenciatura, DEA, Projectes de Fi de Carrera de Eng. Agrícola. Te més de 300 Comunicacions a Congresos i Publicacions, moltes en revistes ISI. Soci d’honor de les Societats d’Edafologia de Bulgaria i Georgia i corresponent de la de Grècia. President del Comité de Remediació de sòls contaminats de la Unió Europea de Geociències.

Medalla de l’Escola d’Agricultura de Barcelona, Medalla de la Facultat de Farmàcia (UB), i Medalla de la Universitat de Barcelona. Officier dans l’Ordre des Palmes académiques (França). Membre del Comitè Medaille Duchaufour (EGU).